Om oss - Strömbacken

Go to content

Main menu:

Om oss

Om oss

Pensionat Strömbacken är ett ekopensionat som är beläget i vårt härliga hus. Vi erbjuder övernattning i våra tre dubbelrum, mat i vår restaurang och avkoppling i vår ljuvliga trädgård och dess omgivningar.

Vi ligger inbäddat mitt i Östafors naturreservat i Skånes nordöstra hörn, ca 20 km norr om Bromölla, på gränsen mellan Skåne och Blekinge. Här närmar man sig gränsen för bokskogens utbredning, snapphanarnas land ligger om hörnet och den svarta diabasen har sin åder i grannskapet. Gränsland på många sätt. Runt om blommar Harry Martinssons nässlor.

Inom någon mils omkrets finns många fiskesjöar, möjlighet till kanoting och vandring.  Strömbacken ligger mitt i Östafors naturreservat med Holjeån slingrande förbi i ravinen mellan två getryggsformade rullstensåsar. Här finns massor av möjligheter till spännande naturupplevelser. I vårt hus inryms också vår Vävstuga sedan 1981 och datorfirman Samdata.

Vi som driver Pesionat Strömbacken heter Elisabet och Bo. Vi har bott här i snart 30 år och tycker att det är härligt att kunna dela med oss av lugnet och naturen som omger Strömbacken.  


Fotograf Bo Jönsson

Back to content | Back to main menu